Zoeken

Casablanca: strenge regels voor vrouwen die in hotel of restaurant willen werken

15 oktober 2020 - 16:20 - Marokko

©

In Casablanca zijn er nieuwe regels ingevoerd voor vrouwen die willen werken in een hotel of restaurant. Vrouwen zijn verplicht om eerst een aanvraag bij de politie in te dienen, moeten een bewijs van goed gedrag leveren en toestemming krijgen van hun echtgenoot of vader. De verenging Tahadi voor gelijke behandeling en burgerschap signaleert deze nieuwe maatregelen.

In Casablanca hebben sommige slijterijen aangegeven dat ze willen dat al hun vrouwelijk personeel onderworpen wordt aan een politieonderzoek. Ongeacht wat hun werkzaamheden zijn in de winkel. Ook willen de winkeliers dat de vrouwen toestemming moeten vragen aan hun vader of echtgenoot.

Of het nu serveersters, huishoudsters of leidinggevenden zijn, de maatregel spaart geen enkele werknemer, voegt de vereniging toe, die vraagtekens plaatst bij de redenen voor deze genderdiscriminatie.

"De aandacht moet meer liggen aan de juridische situatie van deze werknemers, in plaats van een onderwerp dat niet langer relevant is opnieuw te lanceren. Vanuit juridisch oogpunt worden vrouwen erkend als een zelfstandig persoon die in staat is om voor zichzelf te zorgen zonder toezicht," zegt de vereniging.

Volgens de organisatie schenden dit soort houdingen tegenover vrouwen de essentie van de grondwet van 2011. Daarin zijn er wetsartikelen die elk vorm van discriminatie verbieden, of het nu gaat om seksuele, raciale, etnische, culturele, taalkundige of van sociale verbondenheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team