Zoeken

IS-vrouwen vragen hulp aan Koning Mohammed VI

5 november 2020 - 11:00 - Marokko

©

Marokkaanse vrouwen in Syrische en Irakese gevangenissen vragen Koning Mohammed VI om hulp. Ongeveer tien vrouwen willen dat de Koning hen en hun kinderen redt.

De gevangenen zijn veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. De vrouwen claimen echter dat ze geen misdaden hebben gepleegd en dat zij misleid werden door hun mannen. De nationale organisatie voor Marokkaanse gezinnen in Syrië heeft de noodkreten openbaar gemaakt. De organisatie meldt dat de vrouwen onder slechte omstandigheden leven in de gevangenis.

Een van de gevangene is de 24-jarige A.R. Ze leeft samen met haar twee kinderen in een Iraaks gevangenis. Zij schrijft in haar brief aan de Koning of hij haar kan helpen om naar Marokko terug te keren. Ze meldt dat ze is gemarteld en dat haar dochter vaak ziek is. Ze vraagt of in ieder geval haar kinderen opgehaald kunnen worden.

De moeder benadrukt dat ze niet achter de ideologie is van Daesh (ook wel bekend als IS, red.). Zij en haar celgenoot zijn drie jaar geleden gevangengenomen terwijl ze zwanger waren. Hun mannen zouden dood zijn.

De vrouw zegt spijt te hebben dat ze naar het oorlogsgebied is afgereisd. "We hebben spijt van onze acties en smeken Uwe Majesteit om ons uit deze afgrond te halen," aldus de vrouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team