Zoeken

Politieagent cel in na dood jongen in Casablanca

4 mei 2022 - 20:20 - Marokko

©

Een politieagent die betrokken was bij de achtervolging die zondag het leven kostte aan de jonge Othman, is maandag overgebracht naar de plaatselijke gevangenis van Ain Sebaa in Casablanca.

Het verlies is een zware klap voor de familie en de klasgenoten van Othman. Aan het begin van het onderzoek riepen ze op tot gerechtigheid en eisten ze dat de politieagent die verantwoordelijk was voor zijn dood, de juiste straf zou krijgen. Na een onderzoek door de gerechtelijke politie van Casablanca is de agent in hechtenis genomen.

Lees ook: Motoragent veroorzaakt dodelijk ongeval in Casablanca

Tijdens de achtervolging viel de jongeman van zijn motorfiets en was hij op slag dood. Othman droeg geen helm. De twee meisjes die bij hem waren raakten ernstig gewond.

Lees ook: Marokko: 20 jaar celstraf voor aanrijden agent

Door het onderzoek kon de verantwoordelijkheid van de politieagent vastgesteld worden. Dankzij beelden van bewakingscamera’s kwamen de omstandigheden waarin het tragische ongeluk plaatsvond aan het licht en ook de talrijke getuigenissen van burgers die het ongeval hebben gezien, hielpen de gerechtelijke politie aan bewijsmateriaal tegen de verdachte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team