Zoeken

Casablanca : Einde parkeerwachters ? Echt ?

29 januari 2024 - 07:00 - Marokko

©

Berichten in de media en op sociale media dat het gemeentebestuur van Casablanca parkeermeters zou installeren in Ain Diab om een einde te maken aan de problemen met illegale parkeerwachters, blijken onjuist te zijn. De berichten werden aanvankelijk positief ontvangen door internetgebruikers.

Mediabronnen meldden begin deze week dat nieuwe parkeermeters geïnstalleerd en al operationeel zouden zijn op en rond de zeedijk van Ain Diab. Dit zou een oplossing bieden voor het probleem van ongeautoriseerde parkeerwachters die een minimumtarief van 10 dirham opleggen. De maatregel zou geleidelijk worden uitgebreid naar andere wijken van de stad, wat ook de gemeentekas zou helpen vullen.

Lees ook: Casablanca verbiedt parkeerwachters

Volgens Houssine Nasrallah, de tweede vicevoorzitter van het gemeentebestuur van Casablanca, is er echter geen dergelijk besluit genomen. Hij bevestigt dat hij als verantwoordelijke voor deze sector niet op de hoogte is van dergelijke informatie en noemt het ’vals’.

Op Facebook reageerden internetgebruikers enthousiast en bedankten de gemeentelijke autoriteiten voor het plaatsen van gele ’Gratis Parkeren’-borden langs de parkeerplaatsen aan de zeedijk van Ain Diab. Pagina’s gewijd aan de boycot van parkeerwachters ("Boycott de moul gilet") verspreidden het nieuws en prezen het initiatief.

Lees ook: Casablanca wil van parkeerwachters af

Anderen waren echter tegen de beslissing om de parkeerwachters te vervangen door parkeermeters, uit vrees dat dit de terugkeer van de wielklem zou betekenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team