Zoeken

Casablanca komt met hogere tarieven en boetes

14 mei 2024 - 07:00 - Economie

©

De stad Casablanca overweegt om de tarieven voor het openbaar vervoer te verhogen. Zowel de tram- als bustickets zouden duurder worden.

De gemeente Casablanca wil de prijs van een standaard tramticket met één dirham verhogen, van 8 naar 9 dirham per rit. Het ticket voor twee ritten gaat van 14 naar 16 dirham. Voor andere vervoersbewijzen worden tariefverhogingen van 0,5 tot 2 dirham voorgesteld.

Lees ook: Tram wordt duurder in Casablanca

Naast de tariefverhogingen wil de stad ook de boetes verhogen voor zwartrijders en overtreders. Zo wordt de boete voor het kopen van een tramticket buiten de officiële verkooppunten verhoogd. Ook passagiers die spugen of hun voeten op de stoelen leggen, riskeren een boete van 300 dirham. De huidige boete bedraagt 50 dirham.

Als de boete niet binnen 24 uur wordt betaald, wordt het bedrag verhoogd naar 500 dirham. Bovendien komt er een boete van 50 dirham per dag bij als de boete na zeven dagen nog niet is betaald. Passagiers die zich op andere manieren misdragen, zoals te veel lawaai maken of de alarminstallatie misbruiken, riskeren dezelfde boetes.

Lees ook: Casablanca krijgt eindelijk regionale treinen

De voorgestelde tarief- en boeteverhogingen worden deze week besproken in de commissie Begroting, Financiële Zaken en Programmering van de gemeente.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team