Zoeken

Hamam uit de twaalfde eeuw ontdekt in Sevilla

20 februari 2021 - 16:00 - Wereld

©

De eigenaren van het Giralda café in het Spaanse Sevilla hebben de lockdown periode vanwege het coronavirus gebruikt om renovatiewerken te verrichten. Ze hebben toen een bijzondere ontdekking gedaan, met name een islamitisch badhuis uit de twaalfde eeuw, met daarbinnen een unieke decoratie.

Het Moorse badhuis is volledig geschilderd. De kwaliteit van de versieringen is hoogstaand. Het is het enige Moorse badhuis met zulke versieringen," vertelt archeoloog Álvaro Jiménez in El Pais.

De bar is te vinden in Calle Mateos Gago in Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, en is in de afgelopen maanden een echt museum geworden van het Arabisch erfgoed. Het gebouw was aan het begin van de twintigste eeuw gerenoveerd en omgebouwd tot een hotel. De hamam zou toen zijn verborgen.

De ontdekking is belangrijk omdat het een gedetailleerd zicht geeft van de Moorse baden in het tijdperk van de Almohaden. "Wat nu de ingang is van een bar, was vroeger de hamam. Daarnaast heb je een koelkamer van 4,10 meter hoog en 13 meter lang en een andere kamer die nu als keuken wordt gebruikt," vertelt de archeoloog.

Ook werden 88 fakkels in verschillende vormen en formaten ontdekt. Ze zijn onderdeel geweest van het décor en omringd met rode geometrische kanten schilderijen die een patroon volgen," aldus Fernando Amores.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team