Zoeken

Casablanca plaatst 8000 dure vuilcontainers, vandalen vernielen ze

1 oktober 2014 - 13:21 - Marokko

©

Casablanca heeft twee bedrijven ingezet om het afvalbeheer te verbeteren in de metropool. Averda en Sita hebben daarvoor 8000 nieuwe -én heel dure- vuilcontainers in de stad geplaatst. Maar een deel ervan werd reeds vernield.

Volgens TelQuel, die verantwoordelijken van beide bedrijven ontmoette, werden de 8000 moderne vuilcontainers begin september geplaatst. Averda heeft ruim 240 miljoen dirham geïnvesteerd en 6000 containers geïnstalleerd. Sita zorgde voor 2000 containers geïmporteerd uit Zwitserland, met een kostprijs per stuk van 120.000 à 150.000 dirham.

De nieuwe containers hebben 2 a 3 maal de capaciteit van de oude containers en zijn in metaal gemaakt, zodat ze niet kunnen worden verplaatst. Enkel speciale vuilniswagens kunnen de containers bewegen en legen. Een ander nieuwigheid is de smalle gleuf, waardoor niets meer uit de vuilcontainers kan worden gehaald.

In geval van probleem wordt de centrale van Averda via een GPS-signaal verwittigd. Een speciaal team wordt dan ingezet om het probleem op te lossen.

Eerder deze week lieten beide bedrijven echter weten dat een twintigtal nieuwe vuilcontainers waren vernield door mensen op zoek naar herbruikbare spullen. Enkele containers werden zelfs in brand gestoken. De containers worden gerepareerd.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team