Zoeken

Hotels voor schapen in Casablanca

5 oktober 2014 - 13:03 - Marokko

©

Marokko viert vandaag het Offerfeest. Sinds een vijftiental dagen bereidt iedereen zich voor op het grote feest. In een aantal Marokkaanse steden, waaronder Casablanca, hebben enkele slimme jongeren "5 sterren hotels voor schapen" opgericht.

Le Matin schrijft over deze nieuwe business. In grote steden is het erg moeilijk om een schaap in huis te houden. Enkele jongeren hebben het leuke idee gehad om ’schapenhotels’ op te richten. Uiteraard zijn er geen ontspannende baden, jacuzzi of ontbijt in bed voor de schapen, maar enkel haastig opgezette tenten op straathoeken.

Handig maar niet echt goedkoop. Om een schaap in één van deze tenten onder te brengen moet men tussen 15 en 20 dirham per nacht betalen. De prijs begrijpt voedsel en onderdak tot de grote dag.

Bewoners van de Marokkaanse metropool vinden het idee in ieder geval wel goed. Een moeder vertelde aan de krant: "Het is het beste idee dat ze konden bedenken. Op deze manier hoeven we de geur van de schapen niet te verdragen, hun vuil niet te kuisen en maken we ons geen zorgen voor hun voedsel. Dit alles voor 15 of 20 dirham per nacht. Ik denk dat het een zeer goede zaak is."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team