Zoeken

Drugsdealer wilde naar Marokko om rechter om te kopen

3 april 2023 - 21:00 - Wereld

©

Een 33-jarige drugsverdachte is na zijn verschijning voor de rechtbank van Bayonne in Frankrijk, in hechtenis genomen om te voorkomen dat hij naar Marokko zou vluchten, waar zijn broer gevangen zit.

De verdachte, eigenaar van een pizzeria in Bayonne, werd afgelopen zondag gearresteerd in zijn huis. Een telefoontap versnelde zijn arrestatie. De dertiger was van plan om naar Marokko te gaan, waar zijn broer gevangen zit, om een ​​rechter om te kopen ten gunste van zijn broer.

Lees ook: Frankrijk: zware straf geëist tegen drugsdealer op de vlucht in Marokko

Onderzoek van de drugseenheid van de politie van Bayonne toonde aan dat de verdachte niet alleen pizza’s aan zijn klanten bezorgde op zijn scooter, maar ook drugs. Hij verzorgde een honderdtal drugsleveringen tussen december en januari. Deze handel bracht hem 18.000 euro per maand op.

Lees ook: Marokkaan eist gesprek met Koning Mohammed VI tijdens rechtszaak

Bij een inval in zijn woning werden 18.000 euro en drie vuurwapens in beslag genomen. Na zijn arrestatie werd hij in hechtenis geplaatst. Hij verscheen afgelopen donderdag voor de rechter en vroeg om uitstel om zijn verdediging voor te bereiden. De rechter stemde daarmee in en stelde de zaak uit tot 2 mei. Ook werd besloten om de verdachte in voorlopige hechtenis te houden zodat hij geen druk zou kunnen uitoefenen op getuigen en niet naar Marokko zou vluchten. "Ik heb geen geld meer, ik ga nergens heen", verzekerde de verdachte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team