Zoeken

Burgemeester Karim Bouamrane prijkt op voorpagina New York Times

25 april 2024 - 17:00 - Wereld

©

Karim Bouamrane, sinds 2020 de socialistische burgemeester van Saint-Ouen in Frankrijk, grijpt elke kans om zijn stad in de buitenlandse media te promoten. Na The Guardian (VK), El País (Spanje) en Der Spiegel (Duitsland) stond de burgemeester van de stad die in juli aanstaande het olympisch dorp zal huisvesten, onlangs op de voorpagina van de New York Times.

De burgemeester van Marokkaanse afkomst haalde de voorpagina van de beroemde Amerikaanse krant in de editie van half april. "Terwijl de Olympische Spelen nog niet eens begonnen zijn, heeft deze Franse burgemeester al alles gewonnen", luidde de kop op de voorpagina. "We hebben een concrete visie voor Saint-Ouen en dat spreekt de Amerikanen erg aan", vertelt Karim Bouamrane aan HuffPost.

Lees ook: Gemeenteraadslid Tanger centraal in fraudezaak Schengenvisa

Met nog 100 dagen te gaan tot de openingsceremonie van de Olympische Spelen is de burgemeester optimistisch en vol vertrouwen dat "dit evenement uitzonderlijk zal zijn". Getrouwd en vader van drie kinderen, is de 51-jarige verkozene van Marokkaanse afkomst een polyglot. Hij spreekt vloeiend Frans, Engels en Portugees. Als burgemeester van Saint-Ouen is Karim Bouamrane ervan overtuigd dat "we het nationale vanuit het lokale veranderen" en "het dagelijks leven van de inwoners van Saint-Ouen willen transformeren", ondanks de "Frans-Franse snobisme voor het lokale".

Zijn visie is om van Saint-Ouen een S.A.F.E.-stad te maken, d.w.z. veilig, vredig, broederlijk en ecologisch. De socialistische burgemeester weigert een specialist te worden in "buitenwijk-nieuws", een etiket dat de Franse media hem proberen te geven. Karim Bouamrane zegt dat hij niet "gewezen wil worden naar een thematisch, intellectueel en reputatie-gericht woonadres". "Ik ben geen socioloog, noch politicoloog, noch allesweter", verduidelijkt hij.

Lees ook: Hajir, van caissière tot hoogste baas bij Action

De vijftiger, die niet "alleen van de politiek wilde leven" en die als gemeenteraadslid bleef werken in het buitenland op het gebied van cyberbeveiliging, "zijn passie", beëindigde uiteindelijk zijn carrière na zijn verkiezing tot burgemeester in 2020. "Een kwestie van eerlijkheid" tegenover zichzelf en zijn kiezers, legt hij uit. Streeft Karim Bouamrane hoger in de politiek? "Als politiek leider, ja, we hebben een rol te spelen, en als ik leider moet zijn, zal ik dat zijn", verklaarde hij in zijn interview met de New York Times.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team