Zoeken

Spanje geschokt na de dood Marokkaans kind

17 juni 2024 - 14:30 - Wereld

©

De dood van de 11-jarige Adam heeft voor een schokgolf gezorgd in de Spaanse stad Ribera Alta. De jongen van Marokkaanse afkomst verdronk afgelopen donderdag in de rivier Júcar, waar hij met vrienden aan het spelen was. Adam kon niet zwemmen en werd meegesleurd door de sterke stroming.

Vrijdagmiddag vonden reddingswerkers het levenloze lichaam van Adam op enkele meters van de plaats waar hij in het water was gesprongen. De ouders van Adam, die in de buurt op hun zoon wachtten, herkenden het lichaam. Ze zijn compleet gebroken door het verlies van hun zoon. Adam woonde met zijn ouders en twee oudere zussen in Alzira, waar ze familie hebben.

Lees ook: Marokkaans kind redt in extremis moeder in Spanje

De jongen had de gewoonte om met zijn vrienden in de Júcar te "zwemmen". Ze hielpen hem dan om te zwemmen en uit het water te komen. Maar donderdag liep het mist. De sterke stroming in de rivier, die al vaker slachtoffers heeft gemaakt, was fataal voor Adam.

Lees ook: Tweejarig Marokkaans kind verdrinkt in zwembad in Spanje

Maandag is uitgeroepen tot een rouwdag in Ribera Alta. Er is een stille tocht georganiseerd naar het gemeentehuis, waar een minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis aan Adam. De burgemeester van de stad, Alfons Domínguez, en de Spaanse regeringsdelegatie betuigden hun medeleven aan de familie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team