Zoeken

Brussel: studenten winnen zaak over dragen hoofddoek op school

2 december 2021 - 16:20 - Wereld

©

De Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft het discriminerende karakter erkend van de verordening die het dragen van alle religieuze symbolen op school verbiedt, ook de hoofddoek.

Twee studenten die een hoofddoek dragen hebben hun zaak tegen de middelbare school Francisco Ferrer gewonnen, kondigt het collectief Les 100 Diplômées aan op haar Facebook-pagina. "Het collectief Les 100 Diplômées heeft met opluchting en blijdschap kennis genomen van de gerechtelijke uitspraak van 24 november, waarbij de rechtbank het verbod op het dragen van hoofddoeken veroordeeld, dat toegepast wordt door de middelbare school Francisco Ferrer", aldus de beheerders van de Facebook-pagina.

Lees ook: Raad van Europa stopt hoofddoekcampagne na ophef in Frankrijk

Zij leggen uit dat "de Franstalige rechtbank van eerste aanleg te Brussel in haar vonnis het discriminerende karakter erkent van het artikel in de verordening, dat het dragen van alle religieuze symbolen verbiedt, en de opdracht geeft om aan deze discriminatie een einde te maken," schrijft La Libre.

Lees ook: België: opheffing hoofddoekverbod als oplossing voor lerarentekort

Verschillende studentes van de Hogeschool van Brussel hadden een rechtszaak aangespannen tegen de Stad Brussel, die de inrichtende macht is van Francisco Ferrer, omdat de school het dragen van de hoofddoek verbood.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team