Zoeken

Spanje: meisje vanwege hoofddoek van school gestuurd

11 november 2021 - 20:20 - Wereld

©

Een 13-jarig meisje is twee weken lang geschorst uit een onderwijscentrum in Guadalajara, bij Madrid, omdat zij een hoofddoek draagt. Het meisje kreeg naar verluidt verschillende waarschuwingen. Het dragen van een hoofddoek in de klas is in strijd met de regels van de school.

Volgens bronnen bij de provinciale onderwijsdelegatie in Guadalajara, mag de minderjarige gedurende twee weken, van 8 tot 19 november, geen lessen bijwonen in het onderwijscentrum.

Lees ook: Kind met hoofddoek vernederd in VS: schermster Ibtihaj Muhammad roept op tot gerechtigheid

De tuchtraad van de school kwam op 28 oktober bijeen voor een gesprek over de mogelijkheid om het reglement te wijzigen dat moslimleerlingen verbieden om met een bedekt hoofd naar de lessen te komen. Maar aan het einde van de vergadering werd het verbod echter gehandhaafd. Het dragen van een hoofddoek blijft verboden en de school heeft de minderjarige dan ook verzocht zich te schikken naar de teksten of van school te veranderen, aldus bronnen van de provinciale onderwijsdelegatie aan EFE.

Lees ook: Spanje: hoofddoek steeds normaler in publieke scholen

In een brief aan de leerlingen schreef de directie van het centrum dat "mensen beweren dat er sprake is van religieuze of zelfs racistische discriminatie. Integendeel, deze beslissing is een invulling van de Normen voor Co-existentie, Organisatie en Functionering (NCOF) in ons instituut".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team