Zoeken

Brussel: 100.000 handtekeningen voor behoud ritueel slachten

12 mei 2022 - 17:00 - Wereld

©

Het verbod op ritueel slachten bevalt de Brusselaars nog steeds niet. Een petitie heeft al meer dan 100.000 handtekeningen verzameld.

Terwijl het dossier binnenkort in het Parlement zal worden besproken, is over het verbod op ritueel slachten een online-petitie gelanceerd. "Voor ons Brusselaars betekent dit een beperking van onze grondwettelijk gewaarborgde vrijheid van godsdienst en een stigmatisering van de moslim- en joodse gemeenschappen op basis van zwakke voorwendsels. Om onze stem te laten horen, hebben we het Burgercollectief voor Godsdienstvrijheid opgericht met de campagne #MonAssietteMaLiberté," aldus het collectief dat de aanzet heeft gegeven tot de petitie.

Lees ook: België: onverdoofd slachten opnieuw in de aandacht

Van haar kant heeft Gaia nog een petitie overhandigd aan het Brussels Parlement, ondertekend door meer dan 70.000 mensen, waarin wordt opgeroepen tot een verbod op onverdoofd slachten in het Brussels Gewest.

Lees ook: Moslimexecutieve België ontgoocheld door beslissing over onverdoofd slachten

In januari heeft het Brusselse parlementslid Jonathan De Patoul (DéFI) het debat over ritueel slachten opnieuw aangezwengeld door een ontwerpverordening in te dienen. Volgens dit ontwerp zou het bedwelmen van dieren vóór het slachten, ritueel of niet, verplicht zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team