Zoeken

Belgische moslims vieren Eid ul-Adha op 9 juli

1 juli 2022 - 15:40 - Marokko

©

De Executieve van de Moslims in België (EMB) heeft aangekondigd dat Eid ul-Adha dit jaar op 9 juli zal plaatsvinden. Het orgaan brengt daarbij ook de geldende gewestelijke regels betreffende ritueel slachten in herinnering.

De moslimgemeenschap in België heeft daarmee zekerheid over de datum van het Offerfeest, meldt Belga. Met betrekking tot de controverse rond het ritueel slachten van dieren heeft de EMB ook een verklaring uitgegeven om mensen te herinneren aan de geldende regels betreffende het slachten in de verschillende regio’s van het land.

Lees ook: Brussel: 100.000 handtekeningen voor behoud ritueel slachten

In het Vlaamse en het Waalse Gewest schrijft de huidige verordening vanaf 2019 een verplichte verdoving voor, bij alle slachtingen. In Brussel hebben de autoriteiten ervoor gekozen om het ritueel slachten toe te laten zonder verdoving, aldus de organisatie.

Lees ook: Officieel: België viert Eid ul-Fitr op maandag 2 mei 2022

In de drie regio’s worden voor het Offerfeest geen tijdelijke of goedgekeurde slachtplaatsen aangeboden aan particulieren. Daarom wordt elke moslim verzocht contact op te nemen met zijn of haar gebruikelijke slager, om na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor Eid ul-Adha, zo besluit de nota.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team