Zoeken

Broer Salah Abdeslam opgepakt voor overval

25 februari 2018 - 14:00 - Wereld

©

In België zijn vier verdachten gearresteerd voor een gewapende overval waarbij 70.000 euro zou zijn gestolen. Onder de verdachten bevindt zich Mohamed Abdeslam, broer van de bekende terreurverdachte Salah Abdeslam.

“Op donderdag 22 februari werden vier personen gearresteerd en gisteren werden ze voor de onderzoeksrechter geleid. De onderzoeksrechter heeft twee van hen onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon. Één van die personen is Mohamed Abdeslam. De andere twee personen werden vrijgelaten.", verklaarde een woordvoerder van het Brussels parket op zaterdag.

De advocate van Mohamed Abdeslam, Nathalie Gallant, stelt dat haar cliënt de beschuldigingen tegenspreekt. Ze zal het dossier dinsdag mogen inkijken, een dag voor de eerste hoorzitting dus.

De overval vond op 23 januari plaats. Drie ambtenaren van het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek in Brussel werden op weg naar de bank door één persoon overvallen en met een mes bedreigd.

Bladna.nl