Zoeken

Marokkaans meisje na 19 jaar met vader in Nederland herenigd dankzij agent

9 juni 2016 - 17:50 - Gemeenschap

©

Dankzij politieagent Tarik is een Marokkaans meisje na 19 jaar met haar vader in Nederland herenigd. Dat liet de Nederlandse politie woensdag weten.

Het meisje was enkele weken geleden in het Belgische Charleroi aangekomen. Ze werd tijdelijk door een Belgische familie opgevangen. Omdat ze een Nederlands paspoort had besloten ze samen naar de Nederlandse politie te stappen en hulp te vragen.

Op het politiekantoor werd het meisje naar agent Tarik doorverwezen omdat ze enkel Darija sprak. Ze vertelde dat haar vader in Nederland woonde en dat ze Marokko had verlaten op zoek naar een beter leven in Europa. Tarik had drie opties:

« 1: Het meisje de straat op sturen, met alle risico’s en gevolgen van dien. 2: Het meisje naar een moskee brengen met de vraag de zorgen voor het kind op zich te nemen en geld in te zamelen om zo een ticket te kopen om haar terug naar Marokko te laten vliegen of 3: Proberen haar vader op te sporen. »

De agent besloot haar vader op te sporen. Hij kreeg hulp van de vreemdelingenpolitie en van de moeder van het meisje in Marokko. De vader reageerde ontzettend blij toen hij over zijn dochter hoorde.

« Hij stond net op het punt om te gaan eten maar hij kreeg na ons telefoontje geen hap meer binnen. Hij is in de auto gestapt en naar Sittard gereden » vertelt Tarik. De man zou 19 jaar tevergeefs naar zijn dochter hebben gezocht. Dankzij Tarik komt eindelijk een einde aan deze zoektocht en zijn vader en dochter nu weer samen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team