Zoeken

British Airways schorst ticketverkoop naar Marokko

3 augustus 2022 - 17:40 - Economie

©

British Airways heeft de verkoop van tickets voor lijnvluchten naar Marokko en een aantal andere bestemmingen opgeschort.

British Airways heeft de ticketverkoop voor korteafstandsvluchten vanaf luchthaven Heathrow stopgezet tot en met 8 augustus. Ook andere vluchten via Marokko en Caïro zijn opgeschort, meldt Mail Online. Het bedrijf zegt dat de beslissing te maken heeft met de aanhoudende uitdagingen waarmee de hele luchtvaartsector wordt geconfronteerd, waaronder met name een tekort aan luchtvaartpersoneel. British Airways hoopt de verkoop volgende week dinsdag te hervatten.

Lees ook: Marokko: luchtverkeer vanaf augustus verstoord

De luchtvaartmaatschappij heeft in de zomer meer dan 30.000 vluchten geannuleerd en dat worden er steeds meer. De annuleringen volgen op het besluit van de luchthaven London Heathrow om het aantal vertrekkende passagiers tot 100.000 te beperken. De luchthaven heeft luchtvaartmaatschappijen opgedragen het aantal tickets in de zomer te beperken in een poging lange wachtrijen, vertragingen en annuleringen te voorkomen. Klanten van wie de vlucht is geannuleerd, kunnen een andere vlucht boeken.

Lees ook: Veel vluchten naar Marokko gecanceld

"Naar aanleiding van het verzoek van Heathrow om nieuwe boekingen te beperken, hebben we besloten om op een verantwoordelijke manier actie te ondernemen en de beschikbare tarieven op bepaalde Heathrow-diensten te beperken om de mogelijkheden voor het omboeken te maximaliseren, gezien de beperkingen die ons zijn opgelegd en de voortdurende uitdagingen waarmee de luchtvaartindustrie als geheel wordt geconfronteerd," aldus de grootste luchtvaartmaatschappij op Heathrow in een verklaring. Het besluit is genomen om ervoor te zorgen dat er voldoende zitplaatsen zijn voor de gedupeerden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team