Zoeken

British Airways: jumpsuit en hijab voor stewardessen

12 januari 2023 - 20:00 - Wereld

©

De nieuwe dienstkleding die het cabinepersoneel van British Airways voortaan zal dragen, is bekendgemaakt. Het gaat om een jumpsuit en, voor wie het wenst, een hijab. Daarbij komt nog een variant die iets meer casual is, waarbij ook een hoofddoek kan worden gedragen.

De Britse luchtvaartmaatschappij verwacht veel kritiek op dit besluit, maar wil de eerste zijn die een dergelijke moedige beslissing neemt. Het ontwerp van de nieuwe uniformen is van modeontwerper Ozwald Boateng. Ze zijn vooral bedoeld voor het internationale personeel van de luchtvaartmaatschappij en zullen worden uitgedeeld aan werknemers die veel contacten hebben met passagiers.

Lees ook: Royal Air Maroc komt met nieuwe outfits

"Ons uniform is het uithangbord van ons bedrijf, iets dat ons in de toekomst brengt door het beste van het moderne Groot-Brittannië te symboliseren", aldus Sean Doyle, Managing Director van British Airways. "We wilden een collectie van uniformen ontwerpen die ons personeel met trots kan dragen."

Lees ook: Janey creëert zelf haar ideale hoofddoek

De stewardessen van British Airways mogen ook hun oude jurken, rokken of broeken behouden. De nieuwe uniformen zullen pas vanaf de zomer van 2023 worden gedragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team