Zoeken

Ontroerende brief van Keniaans meisje aan Koning Mohammed VI

16 oktober 2022 - 17:00 - Marokko

©

De 11-jarige Jayden Dixon Kaburu uit Karatina, Kenia, schreef een ontroerende brief aan Koning Mohammed VI, die werd vrijgegeven door de Marokkaanse ambassade in Nairobi.

"Bedankt dat u onze nieuwe president en het hele Keniaanse volk wilt helpen met kunstmest", schreef Jayden Dixon Kaburu in haar brief van 10 oktober aan Koning Mohammed VI.

Lees ook: Marokkaanse concern OCP helpt 44 miljoen boeren

"Ik wil het volk en de Koning bedanken voor deze nobele daden. Ik vraag u om deze hulp voor de rest van ons leven vol te houden, opdat wij als dorpskinderen ons onderwijsprogramma kunnen afmaken en dan kunnen terugkeren om onze ouders te helpen," ging het meisje verder.

De Marokkaanse ambassade in Nairobi heeft de brief doorgestuurd. De jonge Jayden werd bedankt voor haar brief. De brief van Jayden volgt op het recente besluit van Marokko om tegen 2023 via de OCP Group, meer dan 4 miljoen ton meststoffen aan Afrikaanse boeren te leveren.

Lees ook: Blijft Marokko Kenia helpen na U-bocht in Sahara-kwestie?

Het gaat om ruim een kwart van de totale geplande productie van de groep voor 2023. De bedoeling is dat op het hele continent voldoende meststoffen beschikbaar zijn om de opbrengsten van 44 miljoen boeren in 35 landen te verhogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team