Zoeken

Brahim Diaz heeft grote ambities met Marokko

16 juni 2024 - 11:20 - Sport

©

Na lang twijfelen koos Brahim Diaz er uiteindelijk voor om voor Marokko te spelen, in plaats van Spanje. De aanvaller van Real Madrid heeft grote ambities met zijn nieuwe nationale ploeg.

"Ik wil Koning Mohammed VI en het hele Marokkaanse volk bedanken voor de warmte en genegenheid die ik heb ontvangen," aldus Diaz in een interview met beIN Sports. "Ik deel hun ambitie om grote dingen te bereiken met Marokko. Mijn ultieme doel is om een ​​titel te winnen met de nationale ploeg."

Lees ook: Salaris Brahim Diaz stijgt

Brahim Diaz debuteerde in maart voor Marokko in een oefenwedstrijd tegen Angola. De spits, die kans maakt op de Gouden Bal Afrika, beleefde daarna een uitstekend seizoen met Real Madrid, waarmee hij de Champions League won.

Volgens Spaanse media heeft Real Madrid het contract van Diaz verlengd tot 2028 en zijn salaris verhoogd. Hij behoort nu tot een van de best betaalde spelers van de club.

De Atlas Leeuw is tevens in beeld bij Arsenal. De Engelse club zou in de komende transferzomer 70 miljoen euro willen uittrekken voor de Marokkaan, meldt arseDevils. Trainer Mikel Arteta wil Diaz graag toevoegen aan zijn selectie voor het seizoen 2024/2025.

Lees ook: Brahim Díaz mist Olympische Spelen met Marokko

"Diaz zet in op zijn triple met Real Madrid (Supercopa de España, La Liga en Champions League) en zijn debuut met Marokko," schrijft Marca. De Spaanse sportkrant wijst erop dat de 24-jarige Marokkaanse international 12 doelpunten maakte en 9 assists gaf in 45 wedstrijden voor Real Madrid. De grootste uitdaging voor Brahim Diaz is volgens het medium om zich te kwalificeren voor het WK 2026 en de Afrika Cup 2025 te winnen, die in Marokko wordt gehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team