Zoeken

Marokko: bonje tussen premier El Othmani en minister Ait Taleb

19 november 2020 - 11:00 - Marokko

©

Het gaat niet goed tussen premier Saâdeddine El Othmani en minister Khalid Aït Taleb van Volksgezondheid. Het conflict zou ontstaan zijn naar aanleiding van benoemingen.

De benoemingen voor de posten van secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid en directeur van de openbare ziekenhuizen zijn de oorzaak van deze aanvaring. Het voorstel van de minister om Abdelilah Boutaleb te benoemen tot secretaris-generaal van zijn kabinet, werd door de premier botweg afgewezen, meldt Assabah. El Othmani zou op deze post een leidinggevende willen benoemen die zeer dicht staat bij de PJD. Deze beschuldiging wordt van tafel geveegd door bronnen van de islamitische partij.

In reactie daarop benoemde de minister van Volksgezondheid Boutaleb als hoofd van de interne commissie, verantwoordelijk voor de toepassing van de preventieve corona-maatregelen in de administratieve diensten van zijn departement. Door deze benoeming wordt hij secretaris-generaal van het ministerie. Probleem is dat de benoemingen van de nieuwe secretaris-generaal van gezondheid en de nieuwe directeur van de openbare ziekenhuizen tot dusver nog niet bekend zijn gemaakt in de regeringsraad.

Ongelukkig met deze situatie riep Addi Bouarfa, volksvertegenwoordiger van PAM, op om een ​​einde te maken aan het geschil tussen premier El Othmani en minister Ait Taleb met betrekking tot dit onderwerp.

Bladna.nl