Zoeken

Premier Marokko: "Verdedigingsmuur Guerguerat voltooid"

20 november 2020 - 09:40 - Marokko

©

De Marokkaanse minister-president Saadeddine El Othmani verklaart dat de bouw van een zandmuur in bufferzone Guerguerat klaar is. De verdedigingsmuur gaat door tot aan de grens van Mauritanië.

De minister-president vertelde tijdens een interview met persdienst Reuters dat Marokko de wapenstilstand blijft respecteren. Volgens hem waren er af en toe gevechten tussen het Marokkaanse leger en de Polisario in de bufferzone.

Aan de andere kant zegt de Polisario dat er interventies waren bij de zandmuur. De zandmuur is in de jaren tachtig door Marokko gebouwd en is honderden meters lang. Het doel van deze muur is om de vrije (handels)verkeer veilig te stellen, aldus de minister-president.

Op vrijdag heeft het Marokkaanse leger in opdracht van Koning Mohammed VI een veiligheidskordon opgetrokken in de bufferzone. De bufferzone werd wekenlang bezet door aanhangers van de Polisario. Hiermee heeft laatstgenoemde de wapenstilstand met Marokko stopgezet na de militaire actie van FAR.

De vredesmissie Minurso geeft aan dat er in de nacht van maandag op dinsdag geweerschoten te horen waren, meldde VN-woordvoerder Stéphane Dujarric van de secretaris-generaal op dinsdag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team