Zoeken

Achraf Hakimi in top 10 snelste spelers WK

27 december 2022 - 20:00 - Sport

©

De Duitse specialisten van "Statista" hebben zondag de lijst van de tien snelste spelers op het WK-2022 in Qatar bekend gemaakt. De Marokkaanse international Achraf Hakimi bezet de 7e plaats in deze top 10, op slechts 0,4 km/u van de snelste speler, de Ghanees Kamaldeen Sulemana.

Hij werd altijd al tot de beste spelers in de sprint beschouwd, maar Achraf Hakimi heeft die status nu ook bevestigd tijdens het WK. De rechterflankverdediger van Paris Saint-Germain is één van de hoofdrolspelers van de Marokkaanse doorbraak in Doha. Hij werd geflitst met 35,3 km per uur tegen Kroatië. Hij staat nu op de 7e plaats in de Top 10 van de snelste spelers van het WK in Doha, een ranglijst die wordt gedomineerd door de Ghanees van Stade Rennais Kamaldeen Sulemana (35,7 km/u tegen Uruguay).

Lees ook: Achraf Hakimi maakte vreugdedansje met moeder na ontmoeting met Koning (video)

Volgens de gegevens van Statista, dat gespecialiseerd is in statistieken op basis van gegevens van instituten, deed Achraf Hakimi het beter dan de Canadees Tajon Buchanan, de Senegalees Ismaili Sarr en vooral zijn teamgenoot en vriend Kylian M’bappe, die op de 8e plaats staat, schrijft Le Matin.

Lees ook: Achraf Hakimi doet beloftes aan Marokkanen

De Canadees Alphonso Davies, een andere ultrasnelle speler, eindigde als tweede in het klassement. In totaal overschreden slechts 13 van de 832 spelers die deelnamen aan de WK-wedstrijden in Qatar de 35 km/u. Ook vermeldenswaard is dat drie van de top 10 sprints die werden geregistreerd, plaatsvonden tijdens wedstrijden in groep F van het WK.

Bladna.nl