Zoeken

Troostfinale: Marokko verliest van Kroatië

18 december 2022 - 07:00 - Sport

©

Marokko heeft zaterdag de troostfinale op het WK in Qatar met 2-1 verloren van Kroatië. De Atlas Leeuwen eindigen dus 4ᵉ op dit WK, een plaats die niemand zich een maand geleden had kunnen voorstellen.

De Atlas Leeuwen waren er om te winnen, maar werden verrast door een vastberaden Kroatische ploeg. Het eerste doelpunt werd in de 7e minuut gemaakt door Gvardiol, maar Dari, die nu met een dijbeenblessure kampt, scoorde twee minuten later de gelijktreffer.

De spelers van Walid Regragui bleven alles geven, maar maakten in de eerste helft verschillende verdedigingsfouten. De Kroaten profiteerden hiervan en namen de leiding vlak voor het einde van de eerste helft met een doelpunt van Orsic.

Walid Regragui gaf hun kans aan jonge spelers die sinds het begin van het WK op de bank zaten (Anass Zaroury, Bilal El Khannous...). Ondanks een frisse ploeg en veel druk, sloegen de Atlas Leeuwen er niet in om te scoren.

Gefeliciteerd aan de Atlas Leeuwen en aan Walid Regragui. Marokko is na dit WK niet meer hetzelfde! 🇲🇦🇲🇦🇲🇦