Zoeken

Vahid Halilhodzic vraagt Marokkaanse internationals ongehoorzaam te zijn aan hun clubs

23 maart 2021 - 13:20 - Sport

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic zal niet accepteren dat de spelers die zijn opgeroepen voor de wedstrijden tegen Mauritanië en Burundi, de oproep missen. Hij drong erop aan dat ze voorrang zouden geven aan de verantwoordelijkheid om gehoor te geven aan de oproep van hun land, in plaats van zich te laten beïnvloeden door de druk die schuilgaat achter een gezondheidsmaatregel.

In Europa spelende Marokkaanse internationals zitten klem tussen de hamer van de bondscoach en het aambeeld van het door hun clubs opgelegde verbod om te reizen. Vahid Halilhodzic is niet van plan zich onder druk te laten zetten door Europese clubs die weigeren Marokkaanse internationals vrij te geven. Volgens het dagblad Al Ahdath Al Maghribia, heeft hij in het weekend contact opgenomen met een twintigtal van de spelers die zijn opgeroepen voor de wedstrijden tegen Mauritanië op 26 maart en Burundi op 30 maart, om hun aanwezigheid te eisen op het trainingskamp dat aanstaande maandag begint in het Complex Mohammed VI van Maamoura.

De Koninklijke Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) van zijn kant heeft ervoor gezorgd dat het vervoer van Marokkaanse internationals naar het koninkrijk zal worden verzorgd, ook al is deze taak iets moeilijker in landen waarmee Marokko de luchtverbindingen heeft opgeschort vanwege de Covid-19 pandemie. Dit is het geval voor de centrale verdediger van Stade Rennais, Nayef Aguerd, de Milanese rechtsback Achraf Hakimi en de middenvelder van Fiorentina, Sofyan Amrabat.

Vahid verwacht de doelmannen Yassine Bounou (Sevilla FC), Mounir El Kajoui (Hataysport), en Anas Zniti (Raja Casablanca) voor het trainingskamp. Wat de verdedigers betreft, zijn Soufiane Chakla (Getafe), Ghanem Saiss (Wolverhampton), Zouhair Feddal (Sporting Lissabon) en Nayef Aguerd (Stade Rennais) opgeroepen. De flank wordt gevormd door Achraf Hakimi (Inter Milaan), Issam Chebake (Yeni Malatyasport), Nabil Dirar (Club Brugge) en Adam Massina (Watford).

Op het middenveld heeft de coach Sofyan Amrabat (Fiorentina), Yahya Jabrane (Wydad Casablanca), Aymane (Frankfurt), Oussama Tannane (Vitesse Arnhem), Selim Amallah (Stadard Luik), en Adel Taarabt (Benfica) opgeroepen.

Tenslotte zal de aanval worden verzorgd door Hakim Ziyech (Chelsea), Zakaria Boukhlal (AZ Alkmaar), Soufiane Rahimi (Raja Casablanca), Youssef El Arabi (Olympiakos), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Ayoub El Kaabi (Wydad Casablanca) en Munir El Haddadi (Sevilla).

Bladna.nl