Zoeken

Afrika Cup 2022: Marokko favoriet volgens Vahid Halilhodzic

21 augustus 2021 - 16:20 - Sport

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft op de website van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) gereageerd op de loting voor de Afrika Cup 2022. Deze vond begin deze week in de Kameroense hoofdstad Yaoundé plaats.

Marokko zit in Groep C samen met Ghana, Gabon en de Comoren, een relatief gemakkelijke groep voor het Marokkaans elftal.

Vahid Halilhodzic verklaarde dat de loting positief is voor zijn spelers maar dat er toch inspanningen zullen moeten worden geleverd "om te winnen van sommige grote voetbalnaties".

Lees ook: Afrika Cup 2022: tegenstanders Marokko eindelijk bekend

"De wedstrijden zijn haalbaar, maar we moeten ons goed voorbereiden. We kennen onze drie tegenstanders. Ghana, een grote voetbalnatie, en dan Gabon, dat ons in een vriendschappelijke wedstrijd versloeg, en de Comoren met hun historische kwalificatie", verklaarde de Marokkaanse bondscoach na de loting.

Toch blijft Halilhodzic ervan overtuigd dat Marokko en Ghana de twee favorieten zijn voor de Afrika Cup 2022. "We gaan ons best doen om ons te plaatsen voor de tweede ronde, maar het belangrijkste is zo ver mogelijk te gaan tijdens het kampioenschap", aldus de bondscoach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team