Marokko verslaat Canada en gaat door naar 8e finale

1 december 2022 - 18:12 - Sport

©

Marokko heeft donderdagnamiddag Canada met 2-1 verslagen op het WK-2022 in Qatar. Het Marokkaans elftal plaatst zich dankzij deze overwinning voor de 8e finale van het wereldkampioenschap voetbal.

De Atlas Leeuwen verwachtten een gemakkelijke wedstrijd maar werden verrast door de prestaties van het Canadees elftal. De tweede helft verliep moeizaam voor Marokko, met een hoge percentage balbezit voor de Canadezen.

Het spel begon nochtans uitstekend voor de spelers van Walid Regragui, met een eerste doelpunt van Hakim Ziyech in de 4e minuut van het spel en een tweede doelpunt van Youssef En-Nesyri in de 23e minuut. Canada scoorde ook voor het einde van de eerste helft.

Dankzij deze overwinning plaatsen de Atlas Leeuwen zich voor de 8e finale en zijn eerste in groep F na de uitschakeling van België door Kroatië, dat eveneens doorgaat naar de volgende ronde.