Zoeken

Black Friday viel tegen in Marokko

5 december 2020 - 13:40 - Economie

©

Marokkaanse burgers in de grote steden Rabat en Casablanca hadden zich verheugd op de commerciële "Black Friday", waarbij de prijzen van artikelen enorm dalen. Alleen dit jaar staan de preventieve gezondheidsmaatregelen in de weg voor een aangenaam winkeldag.

Website Hespress meldt dat er lange wachtrijen stonden voor de winkels. Klanten waren massaal aangetrokken door de aanzienlijke kortingen die door grote merken werden aangeboden, waardoor er weinig aandacht was voor de sociale afstanden en de instructies om gesloten ruimtes te vermijden.

Black Friday werd in 2013 geïntroduceerd in Europa. Voorheen was het voornamelijk een commerciële dag die in de Verenigde Staten werd gehouden. Prijzen van voornamelijk elektronica en witgoed worden sterk verlaagd.

De term "Black Friday" stamt oorspronkelijk af van de financiële crisis in 1869. Toen schoot de waarde van goud omhoog. Het term keerde in de jaren zestig van de vorige eeuw weer terug. Toen werd de vrijdag na het Amerikaans feest Thanksgiving gebruikt om alvast kerstinkopen te doen. Dat veroorzaakte veel files op de wegen en drukte in winkels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team