Zoeken

Fez en Marrakech krijgen stranden

28 december 2020 - 15:00 - Economie

©

Amerikaanse investeerders willen Marrakech en Fez voorzien van een strand. Zij willen kunstmatige strandstroken aanleggen in de populaire toeristische steden. De plannen zijn gepresenteerd door het Amerikaanse bedrijf Crystal Lagoons.

De toerismebranche in Marokko heeft het zwaar te verduren door de coronavirus-pandemie. Echter zijn er genoeg ondernemers die in deze branche willen investeren. Zo staan er zes grote projecten op de planning. Francisco Matte, CEO van Crystal Lagoons, zegt dat de onderhandelingen veelbelovend zijn.

Het bedrijf wil stranden gaan aanleggen die voor het grote publiek toegankelijk zijn. In totaal willen ze dit in zes steden van Marokko doen. Zo staan Casablanca, Tanger, Saidia en Rabat ook op de lijst, ook al hebben de steden al natuurlijke stranden.

Het bedrijf is gespecialiseerd in dit specifieke segment: tropische stranden aanleggen voor het hele jaar door. De aanleg van één strand kost 2,2 miljoen dollar en heeft een oppervlakte van 2 hectare. Volgens de CEO kan er jaarlijks 15 miljoen dollar mee worden terugverdiend. Behalve een strand zal de omgeving voorzien zijn van restaurants, privélounges, boulevards en winkels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team