Zoeken

BIM-winkels onder druk gezet in Marokko

29 oktober 2020 - 09:00 - Economie

©

De Turkse winkelketen BIM overweegt om Marokkaanse investeerders toe te laten. De nieuwe handelsovereenkomst tussen Marokko en Turkije zou de aanleiding hiervoor zijn.

Website Le360 meldt dat de winkelketen dat laat weten in een persbericht. Uit strategische overwegingen wil het bedrijf partnerschappen aangaan met lokale en internationale investeerders. Momenteel zullen zij de voedselsector in zowel Marokko als Egypte bestuderen. Ongeveer 6,3 procent van de totale omzet van het moederbedrijf komt voort uit de winkels die in deze twee landen zijn.

De aankondiging komt weken nadat de Marokkaanse regering de vrijhandelsovereenkomst met Turkije heeft gewijzigd. Minister van Handel en Industrie Moulay Hafid Elalamy waarschuwde de winkelketen om zich te focussen op de Marokkaanse voedselmarkt of om anders "weg te gaan". De winkelketen zou de lokale productie van Marokkaanse producten links laten liggen.

Sinds de komst van BIM naar Marokko wordt de winkelketen beschuldigd van oneerlijke concurrentie door lokale handelaren. De prijzen van hun producten worden te laag gehouden. Ook zou de opening van elke BIM-winkel de sluiting veroorzaken van zestig buurtbedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team