Zoeken

Bilal Wahib reageert jaar later op Instagram-rel

9 april 2022 - 11:00 - Cultuur

©

Acteur, zanger en rapper Bilal Wahib, werd vorig jaar aangehouden op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno, nadat hij een minderjarige jongen op Instagram had gevraagd zijn geslachtsdeel te laten zien. Het beruchte incident zette zijn carrière op zijn kop. De Telegraaf spreekt met hem over deze roerige periode.

Bilal Wahib raakte vorig jaar in opspraak toen hij een 12-jarige jongen in een livestream uitdaagde om zijn geslachtsdeel te laten zien. Hij werd uiteindelijk, in overeenstemming met het slachtoffer, niet vervolgd voor zijn omstreden actie. De zanger heeft inmiddels zijn leven weer opgepakt en is zowel te zien op het witte doek als op de podia van een aantal festivals.

Lees ook: Bilal Wahib na enkele uren opnieuw van social media verbannen

Tijdens zijn repetitie in de Gashouder in Amsterdam, vertelt Wahib dat hij niet het gevoel heeft dat veel van zijn fans na het incident afgehaakt hebben. De heftige reacties kwamen vooral van mensen die niet in zijn doelgroep zitten. "De mensen die mij haten, die hielden al niet van mij. Dat zijn allemaal mensen van 40-50 jaar, die niet naar mijn muziek luisteren", zegt Wahib. Hij mist wel zijn Instagram-account, het is dan ook het platform waarmee hij zijn bekendheid heeft verworven, al kan hij wel alles blijven volgen via de account van zijn vriendin Sophie Keizer.

Lees ook: Bilal Wahib brengt debuutalbum uit

De artiest vertelt dat hij geen contact meer heeft opgenomen met de minderjarige jongen. Met Oussama Ahammoud heeft hij wel nog contact. "Hij zit nu op de toneelschool en doet het wat rustiger aan. Hij doet het op zijn manier en ik doe het op mijn manier", aldus Wahib.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team