Zoeken

Marokko pakt Anouar Ait El Hadj af van België

12 april 2024 - 13:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft een belangrijke troef in handen met de komst van Anouar Ait El Hadj. De 21-jarige middenvelder van KRC Genk heeft gekozen voor Marokko, ondanks dat hij ook voor België kon uitkomen.

Ait El Hadj, die al enkele interlands voor België speelde, heeft na lange onderhandelingen met de FRMF besloten om zijn toekomst bij de Atlas Leeuwen te leggen. Dit is een grote overwinning voor de Marokkaanse voetbalbond, die de laatste maanden hard gewerkt heeft om jonge talenten met een dubbele nationaliteit te overtuigen om voor Marokko te spelen.

Lees ook: Wie is Anouar Ait El Hadj, de nieuwe ster van Anderlecht

"Ik ben trots om te kunnen zeggen dat ik voor Marokko ga spelen," aldus Ait El Hadj in een verklaring. "Het was een moeilijke keuze, maar mijn hart ligt bij Marokko. De Atlas Leeuwen zijn mijn trots."

De komst van Ait El Hadj is een boost voor het Marokkaans elftal, dat zich in 2022 voor het eerst in 36 jaar plaatste voor de knock-outfase van het WK. De jonge middenvelder, die bekend staat om zijn techniek en spelinzicht, kan een belangrijke rol spelen in de toekomst van het team.

Lees ook: Couhaib Driouech kiest definitief voor Marokko ondanks druk uit Nederland

Ait El Hadj is niet de enige speler met een dubbele nationaliteit die recent voor Marokko heeft gekozen. Eerder al gaven Ilias Akhomach, Brahim Diaz en Eliesse Ben Seghir de voorkeur aan het Marokkaans elftal boven hun geboorteland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team