Zoeken

Marokkaanse voetbalbelofte op radar van Europese topclubs

29 december 2023 - 22:30 - Sport

©

Op slechts 19-jarige leeftijd trekt een Marokkaanse voetballer de aandacht van grote voetbalclubs, waaronder Atlético Madrid, maar zijn vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken.

Verschillende topclubs, waaronder Atlético Madrid, AS Roma en Olympique Marseille, hebben hun oog laten vallen op Bilal El Khannouss, de 19-jarige middenvelder van Genk. El Khannouss, die eerst speelde bij de academie van Anderlecht voordat hij in 2019 naar Genk verhuisde, is nu een sleutelspeler in zijn team geworden, met uitzonderlijke prestaties in het laatste seizoen.

Lees ook: Bilal El Khannouss: "Mijn hart zei: ’Kies voor Marokko’"

Sinds zijn debuut in het eerste team in 2021-2022 heeft El Khannouss al 76 wedstrijden gespeeld, waarbij hij vier goals scoorde en tien assists leverde. Zijn snelle ontwikkeling heeft hem tot een centrale figuur in het team van coach Wouter Vrancken gemaakt, wat zijn potentieel en vermogen om het spel te beïnvloeden bewijst.

Met een contract dat loopt tot 2027, is El Khannouss’ vraagprijs vastgesteld op 35 miljoen euro, een bedrag dat zijn waarde voor Genk weerspiegelt. Verwacht wordt dat de waarde van de jonge speler snel zal stijgen na zijn deelname aan de Afrika Cup, waarvoor hij deze week is opgeroepen door bondscoach Walid Regragui.

Lees ook: Galatasaray wil Marokkaanse international aantrekken, Hakim Ziyech cruciaal in onderhandelingen

Op internationaal niveau heeft El Khannouss zich al bewezen met Marokko op het Wereldkampioenschap in Qatar, waar hij uitkwam tegen Kroatië. Zijn drie selecties voor het Marokkaans elftal versterken zijn profiel en markeren het begin van een veelbelovende carrière voor deze talentvolle speler.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team