Zoeken

Waarom Bilal El Khannouss bij Anderlecht vertrok

1 februari 2023 - 11:00 - Sport

©

Bilal El Khannouss legt meer dan drie jaar na zijn transfer van Anderlecht naar Racing Club Genk, de redenen uit voor zijn vertrek, dat door sommige media als "te snel" werd bestempeld.

Enkele dagen geleden werd de 18-jarige Marokkaan verkozen tot jonge speler van het jaar 2022. In een interview verklaarde hij dat hij Anderlecht had verlaten omdat de verantwoordelijken van de club hem geen nauwkeurig toekomstplan konden geven. Om geen tijd te verliezen heeft de Belgisch-Marokkaanse aanvallende middenvelder zijn lot in eigen handen genomen. Bilal El Khannouss maakte de overstap naar de huidige eredivisieleider omdat hij daar erg gewaardeerd werd, maar vooral omdat hij er carrièremogelijkheden zag, meldt RTBF.

Lees ook: Aït El Hadj om El Khannouss te vervangen bij Genk?

Na zijn eerste optreden op het WK met de Marokkaanse nationale ploeg en een onderscheiding bij de club, gelooft Bilal El Khannouss dat hij er goed aan heeft gedaan zijn toekomst vroegtijdig in handen te nemen. "Ik heb in mijn leven altijd zo gehandeld. Je moet daar heen waar mensen in je geloven en waar ze je nuttig kunnen gebruiken. Ik heb er heel lang over nagedacht, en toen kwam ik bij Genk. De club volgde me al geruime tijd en had een plan. Het was mijn beslissing en ik neem daarom ook helemaal niemand iets kwalijk."

Lees ook: Ajax Amsterdam doet bod op Bilal El Khannouss

Bilal El Khannouss wordt beschouwd als een veelzijdige speler en lijkt voorbestemd voor een grote carrière dankzij zijn talent en grote technische vaardigheden. Daarom heeft Walid Regragui hem voorgedragen voor het WK 2022 in Qatar, slechts enkele dagen nadat hij had besloten om voor Marokko te spelen en niet voor België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team