Zoeken

Details ongeval met wereld-Marokkanen in Spanje

7 juli 2022 - 16:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Zondag heeft er zich een ernstig verkeersongeval voorgedaan op de autosnelweg A-92 bij Moraleda de Zafayona (Granada). Twee bussen met in het buitenland wonende Marokkanen en een ander voertuig probeerden een dier te ontwijken dat de weg was overgestoken. Eén persoon kwam om het leven en ongeveer 40 mensen raakten gewond.

Drie van de naar schatting 35 gewonden zijn naar de intensive care van het Virgen de las Nieves-ziekenhuis in Granada gebracht, van wie er twee herstellende zijn. Drie minderjarigen werden ook naar het ziekenhuis gebracht, waarvan er slechts één op de kinderafdeling van het San Cecilio Ziekenhuis is gebleven. Een 70-jarige vrouw onderging daar zondag ook een operatie, vertellen bronnen bij het ministerie van Volksgezondheid aan Europa Press.

Lees ook: Wereld-Marokkanen slachtoffer ernstig verkeersongeval in Spanje

Het ongeval gebeurde op de A-92 richting Malaga. De bestuurder van de auto gaf aan dat hij krachtig remde om een dier te ontwijken dat de snelweg overstak. Volgens de Guardia Civil waren de tests op alcohol en drugs negatief. Een van de buschauffeurs kwam om het leven. De drie voertuigen waren op weg naar de haven van Algeciras om naar Marokko door te reizen. De bestuurder van de tweede bus testte ook negatief op alcohol en drugs.

De provinciale directeur van Granada, Eladio Gil, bedankte de verschillende diensten die geholpen hebben bij het lokaliseren en vervoeren van de slachtoffers. Hij benadrukte het belang van de simulatie-oefeningen voor de verzorging van de vele slachtoffers en de verbetering van de noodplannen die in deze omstandigheden zeer belangrijk zijn.

Lees ook: Marokkaanse atleet komt om bij verkeersongeval in Spanje

Van de 35 gewonden werden er 10 behandeld op de intensive care van referentieziekenhuizen in de regio. De minder zwaar gewonden werden binnen twee uur naar andere ziekenhuizen gebracht. Alle overige 70 passagiers van de twee bussen werden ondergebracht in het hotel El Cruce de Moraleda, dat vlak bij de plaats van het ongeval ligt. Zij werden verzorgd door een team verplegers.

Bladna.nl