Zoeken

Wereld-Marokkanen slachtoffer ernstig verkeersongeval in Spanje

5 juli 2022 - 10:35 - Marokkanen in het buitenland

©

Twee bussen met Marokkanen die in het buitenland wonen, botsten zondag 3 juli op elkaar in Moraleda de Zafayona, een gemeente in de provincie Granada. Daarbij is één persoon overleden en zijn verschillende mensen gewond geraakt.

Het ongeval vond plaats op zondagochtend om 6 uur op de A-92, meldt Canarias7. De twee bussen kwamen uit Madrid en vervoerden 101 mensen naar Algeciras (Cádiz). De meeste passagiers zijn wereld-Marokkanen die in het kader van de Operatie Marhaba 2022 onderweg waren naar het koninkrijk. Bij het ongeluk kwam een buschauffeur om het leven en raakten 35 inzittenden gewond. Onder hen ook drie minderjarigen, van 18 maanden oud, acht en elf jaar.

Lees ook: Overladen busje van wereld-Marokkaan kantelt in België

Het ongeval werd gemeld aan 112, het nummer van de hulpdienst. Volgens bronnen bij de gezondheidsdienst van de Junta de Andalucía in Granada, worden de minderjarigen behandeld op de pediatrische spoedafdeling van de kliniek van San Cecilio. Twee volwassenen zijn opgenomen op de intensive care unit van het neurotraumatologisch ziekenhuis Virgen de las Nieves. Ze bevinden zich in een kritieke toestand. Negen andere patiënten worden in het ziekenhuis behandeld. Eén van hen onderging een operatie.

Lees ook: Frans gezin komt om bij ongeval in Marokko

In totaal werden 21 patiënten overgebracht naar het universitaire ziekenhuis van San Cecilio, waaronder 17 personen met meer of minder ernstige verwondingen. Een 70-jarige vrouw wacht nog op een operatie voor een botbreuk. Degenen die niet gewond zijn werden overgebracht naar een nabijgelegen hotel. De gezondheidsdiensten hebben een gezondheidsteam ingezet, voor het geval ze behandeling nodig hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team