Zoeken

Tyjani Beztati in wereldtitelgevecht tijdens Glory 78

17 mei 2021 - 12:40 - Sport

©

De Nederlands kickbokser van Marokkaans-Surinaamse afkomst, Tyjani Beztati, krijgt in juli een nieuwe kans om een gooi te doen naar de wereldtitel. Hij treft de Amerikaan Elvis Gashi. De vechters zijn respectievelijk de nummers twee en drie in de lichtgewicht ranglijst van Glory. Ze strijden om de kampioensriem op Glory 78, het evenement waarin het hoofdgevecht zich afspeelt tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek.

Beztati vocht tweemaal eerder voor de wereldtitel, onder meer tegenover voormalige Glory kampioen Marat Grigorian, maar verloor de twee wedstrijden. Hij wordt beschouwd als een groot kickbokstalent binnen Glory en heeft reeds een indrukwekkende staat van dienst met ruim 75 gevechten. "Ik was toen net twintig jaar en ben inmiddels een stuk verder en volwassener", zegt hij tegen NU.nl. "Ik ga de mensen een hele andere Tyjani laten zien."

De 23-jarige Amsterdammer vecht onder Marokkaanse vlag en wordt ook ’Wonderboy’ genoemd. "Mensen hebben altijd gezegd: hij wordt een grote. Dit is het moment om het waar te maken", zegt Beztati.

Zijn voormalige tegenstander voor de wereldtitel, de Armeniër Marat Grigorian, maakte tijdens de pandemie de overstap naar de kickboksbond ONE Championship. Daardoor is de wereldtitel in het lichtgewicht terug vacant. Tyjani Beztati treft de Amerikaan Elvis Gashi. "Ik ken hem niet heel goed, al heb ik hem wel een paar keer in de ring zien staan tegen jongens waar ik ook tegen gevochten heb. Maar ik kijk vooral naar mezelf en ga zorgen dat hij zich aan mij gaat aanpassen."

Beztati zegt zich klaar te voelen voor het titelgevecht. "Ik ben een tijdje in Liverpool geweest om te trainen met UFC-vechters. En ik ben overgestapt van een gym in Utrecht naar een in Almere. Ik train nu met een select groepje en heb met mijn team een hele goede vibe. Alles is erop gericht om te knallen op 17 juli."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team