Zoeken

Acteur Elyounoussi minder gevraagd voor rol van Marokkaan

18 april 2021 - 17:20 - Cultuur

©

Mamoun Elyounoussi, een Nederlandse acteur van Marokkaanse afkomst, zegt dat hij het steeds minder vaak voor de rol van een Marokkaans personage wordt gecast. Volgens de acteur komt dit doordat jonge regisseurs minder typecasten.

Elyounoussi, bekend van rollen in Sesamstraat en Mocro Maffia, denkt dat jonge regisseurs minder typecasten omdat "die zijn opgegroeid met alles om zich heen. Voor hen is dat normaal. Dat is heel mooi om te zien", zegt hij in een interview met Panorama. "Ik krijg nu ook uitnodigingen voor audities en dan zie ik de naam Kees staan. Soms schrik ik er zelf nog even van, haha. Maar goed, dat is wel waar ik altijd van droomde. En dat is ook waar we naartoe moeten met zijn allen."

De Nederlandse acteur van Marokkaanse afkomst hoopt dat de serie Mocro Maffia het stereotiepe beeld van ’de criminele Marokkaan’ niet bevestigd. Volgens Elyounoussi heeft die serie wel een duidelijke boodschap. "Ik weet natuurlijk niet hoe mensen het zien. Maar de insteek was dat hoe mooi en verleidelijk het ook lijkt om voor het verkeerde pad te kiezen, je er uiteindelijk niets aan hebt. Het loopt met bijna niemand in de serie goed af. Dat is de boodschap waarvan ik hoop dat die wordt opgepakt. Dat je er dus juist beter niet aan kunt beginnen."

Elyounoussi is vanaf zondag 9 mei ook te zien in Thuisfront, een nieuwe BNNVARA-serie, schrijft Nu.nl. Daarin speelt hij een ex-militair met een posttraumatische stressstoornis. Maar hij droomt er ook van ooit een eigen film te maken. "Ik ben daar al mee bezig. Een korte film die in première moet gaan bij het Nederlands Film Festival. Een verhaal dat ik zelf heb geschreven en ook zelf wil regisseren. Acteren blijf ik doen, maar in de toekomst wil ik vaker eigen projecten gaan doen, waarbij ik alle touwtjes in handen heb."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team