Zoeken

Beni Mellal: politieagenten waren lid van criminele organisatie

25 september 2021 - 15:00 - Marokko

©

Het Nationaal Bureau voor de bestrijding van economische en financiële misdrijven van de Nationale Gerechtelijke Politie (BNPJ), heeft dinsdag vier personen voor het Hof van Beroep van Beni Mellal gedaagd, waaronder twee politieagenten, een veelpleger en zijn zoon. De verdachten zijn tussen 21 en 59 jaar oud en maken deel uit van een netwerk dat bekend staat om oplichting, beroving en corruptie.

De Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) verklaarde dat de twee politieambtenaren worden beschuldigd van het onthullen van het beroepsgeheim, het niet melden van een gezocht persoon en medeplichtigheid. Het gaat om een hoge ambtenaar van de politieprefectuur van Beni Mellal en een vrouwelijke politieambtenaar die werkzaam is bij de dienst documentatie en nationale identiteitskaarten van de prefectuur van Casablanca.

Lees ook: Marokko: politieagent gearresteerd na achtervolging

Volgens de eerste elementen van het onderzoek heeft de hoofdverdachte, met behulp van zijn zoon, veel mensen opgelicht aan de hand van een inactieve vennootschap die fictief onroerend goed te koop aanbood. Zijn slachtoffers zijn voornamelijk handelaars die miljoenen dirham hebben neergeteld, omdat ze dachten op een goede deal te zijn gevallen, aldus de DGSN.

Alsof de uitgifte van ongedekte cheques en tegoedbonnen nog niet genoeg was, bleek uit politieonderzoek ook dat de hoofdverdachte betrokken was bij een overval met inbraak, gepleegd met de medeplichtigheid van drie andere personen, die allen werden gearresteerd en in hechtenis genomen, alvorens te worden voorgeleid aan het Openbaar Ministerie, dat het onderzoek leidt, aldus de verklaring.

Lees ook: Tanger: politieagent gearresteerd voor internationale drugshandel

Dezelfde bron onderstreept dat de huiszoekingen bij de verdachten hebben geleid tot de inbeslagneming van chequeboekjes, bankkaarten, postwissels met de namen van de hoofdverdachte en zijn zoon, en grote hoeveelheden geld in nationale valuta.

De verdachten zijn in hechtenis genomen in afwachting van de resultaten van het onderzoek, dat zal uitwijzen in welke mate zij hebben deelgenomen aan en betrokken zijn bij de activiteiten van deze criminele organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team