Zoeken

Belgische stad helpt vrouwen in Marokkaans dorpje

10 maart 2021 - 19:20 - Wereld

©

De stad Harelbeke in België heeft een uitwisselingsproject met Iknioune, een berberdorp in Marokko. Het gaat over een programma van en voor vrouwen, waarbij een netwerk zal worden opgericht dat vrouwen moet inspireren en motiveren. Het project heeft ook als doel om bij te dragen aan de alfabetisering en het verhogen van de zelfredzaamheid van vrouwen. Het initiatief kadert in de Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Harelbeke maakt via het uitwisselingsproject met Iknioune zowel werk van internationale samenwerking als van vrouwengelijkheid. Samen met de lokale bevolking wil de Belgische stad in het berberdorp armoede bestrijden en de ontwikkeling bevorderen. Om deze doelstellingen te bereiken wordt samengewerkt met de vereniging ‘Association Ighenselene Sagro’ in Marokko en F&M Tamazirt in Harelbeke.

Fatiha Amerdoul van F&M Tamazirt wil met behulp van de lokale bevolking de armoede in berberdorpen in de regio van Ighenselne bestrijden. "Met de bouw van een school voor volwassen vrouwen willen we vrouwen alfabetiseren, maar hen ook een vak aanleren zodat ze de mogelijkheid hebben om een inkomen te verwerven los van de mannen. Zo geven we vrouwen een kans om voor zichzelf en hun gezin in te staan, zich verder te ontwikkelen en zelfredzamer te worden", zegt Fatiha in de Krant van West-Vlaanderen.

"Met de focus op vrouwen en onderwijs gaan we uiteraard in zee met actoren uit het onderwijs en vrouwenbewegingen, maar doen we ook graag een beroep op nog andere organisaties om mee na te denken over de invulling van dit project", zegt schepen van Welzijn en Zorg Lynn Callewaert (CD&V).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team