Zoeken

Belgische politie niet vervolgd voor aanrijding Mehdi (17)

9 oktober 2020 - 18:00 - Wereld

©

Het Brusselse parket maakte donderdag de resultaten bekend van het gerechtelijk onderzoek dat werd uitgevoerd naar aanleiding van het overlijden van de 17-jarige Mehdi Bouda, die op slag overleed na een aanrijding door een Golf GTI van de lokale politie.

Sudinfo schrijft over het drama dat zich afspeelde op dinsdag 20 augustus 2019, rond 23:45 uur. Mehdi verliet op dat moment de Galerie Ravenstein, aan de Cantersteenstraat, in het centrum van Brussel. Hij liep weg van een politiecontrole en werd dodelijk geraakt door een Golf GTI van de politie ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats die de kruising vormt tussen de Ravensteingalerij en het Centraal Station.

De familie van Mehdi Bouda begreep niet hoe dit kon gebeuren en heeft op dinsdag 17 september 2019 een klacht ingediend wegens "doodslag". Dit had tot gevolg dat er een gerechtelijk onderzoek werd geopend. Het parket van Brussel heeft de resultaten daarvan nu meegedeeld, eraan herinnerend dat dit "onderzoek in volledige onafhankelijkheid werd uitgevoerd door een onderzoeksrechter".

Volgens het onderzoek reed de patrouille ongeveer 100 km/uur, met zwaailichten aan, maar zonder sirene. De patrouille achtervolgde Mehdi niet, maar was bezig met een andere missie. Het licht stond op groen voor de agenten en hun zicht werd belemmerd door een stilstaande vuilniswagen. De bestuurder van de politiewagen had Mehdi, zelfs bij een snelheid van 50 kilometer per uur, niet kunnen ontwijken, stelt de deskundige in het dossier.

Op de Facebookpagina "Justice pour Mehdi" schrijft de familie dat zij dringend overleg hebben aangevraagd met hun advocaten, om te beraden of ze alsnog om bijkomend onderzoek willen verzoeken. Ze willen in elk geval eerst het definitieve dossier kunnen inkijken. De publicatie werd afgesloten met de volgende boodschap: "Wij hopen uit de grond van ons hart dat de waarheid naar boven komt en dat er gerechtigheid komt voor mijn broer. Wij zijn een broer, een zoon, een vriend verloren. De daders moeten ter verantwoording worden geroepen, los van de publieke functie die ze uitoefenen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team