Zoeken

Onrust is Brussel na besluit om agenten die Adil doodreden niet te vervolgen

27 november 2020 - 21:00 - Wereld

©

Donderdagavond hebben jongeren met molotovcocktails en stenen gegooid in de richting van het gemeentehuis in Anderlecht in België. Er werden ook verschillende brandjes gesticht. De politie heeft twintig jongeren opgepakt.

In de voormiddag raakte bekend dat het parket zou vragen om de agenten die eerder dit jaar betrokken waren bij de dood van de 19-jarige Adil C. buiten vervolging te stellen. De lokale en federale politie waren massaal aanwezig omdat ze de rellen hadden verwacht. Volgens alle elementen in het dossier zouden de agenten geen fouten gemaakt hebben. De uitspraak van het parket maakte zoals verwacht zeer veel los in Anderlecht.

Het Nieuwsblad schrijft dat er met stenen en brandbommen werd gegooid richting het gemeentehuis. Twee auto’s en een scooter werden in brand gestoken. "Rond 20.30 uur verzamelde een groep van een 40-tal personen zich op het Raadsplein en zijn er projectielen en molotovcocktails gegooid", zegt Laziza Sadik van de politiezone Brussel-Zuid. "Rond halfelf keerde de rust terug." Een 20-tal jongeren zijn aangehouden en het Gemeenteplein en de omgeving werden ontruimd.

De politie blijft wel extra waakzaam omdat er op sociale media een oproep werd verspreid om vrijdag opnieuw samen te komen bij het gemeentehuis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team