Zoeken

België: nieuwe voorwaarden voor reizigers uit Marokko

12 september 2021 - 18:20 - Wereld

©

Door de toename van het aantal ziekenhuisopnames in Brussel, heeft België besloten om nieuwe beperkingen in te voeren voor reizigers afkomstig uit Marokko en andere landen uit de rode zone.

Na een lange periode van versoepelingen, hebben de Belgische autoriteiten op 10 september de inreisvoorwaarden aangescherpt vanwege het stijgend aantal coronabesmettingen.

Lees ook: Brussel bezorgd over met covid besmette reizigers uit Marokko

"Naast de federale verplichting om zich te laten testen op de eerste en de zevende dag na terugkeer uit een rode zone binnen de Europese Unie of het Schengengebied of uit een rode zone op de witte lijst van niet-Europese landen, moeten personen die niet gevaccineerd zijn of geen herstelcertificaat hebben en die na aankomst in België in Brussel zullen verblijven, vanaf 17 september 2021 10 dagen lang in quarantaine gaan.", bericht de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie op haar website.

De quarantaine kan wel "worden verkort na ontvangst van een negatieve uitslag van de test die op de 7e dag werd afgenomen", vervolgt de GGC. De nieuwe beperkingen hebben geen betrekkingen op reizigers afkomstig uit Marokko die gevaccineerd zijn.

Lees ook: Vooral Marokkanen besmet bij terugkeer in België

"Meer dan een derde van de nieuwe coronabesmettingen wordt geregistreerd bij terugkeer van een reis", waarschuwde coronacrisismanager Inge Neven van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie enkele dagen geleden al. Ze liet toen weten dan 10% van de 6000 mensen die de laatste week van augustus vanuit Marokko naar België waren teruggekeerd, positief hadden getest op het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team