Zoeken

Veel Belgen in Marokko besmet geraakt met het coronavirus

19 januari 2021 - 17:20 - Marokko

©

Uit gegevens van het Belgische Instituut voor Volksgezondheid blijkt dat Marokko tot de 15 landen behoort waar de meeste Belgen en Marokkaanse Belgen tijdens de afgelopen vakantie besmet zijn geraakt met het coronavirus, meldt de website Sciensano.

De gegevens zijn gebaseerd op de ingevulde PLF’s (Passagier Lokalisatie Formulier) van inkomende passagiers tussen 4 en 10 januari. Alle reizigers die in België aankomen zijn verplicht om dit formulier in te vullen zodat er kan worden nagegaan vanuit welk land ze zijn gekomen.

Het land waar de meeste Belgen het virus op hebben gelopen is Roemenië. Uit het Oost-Europese land is 9,4% van de passagiers met een coronavirus-besmetting teruggekeerd naar België. Marokko deelt de tweede plaats op deze lijst met de Verenigde Arabische Emiraten. 5,6% van de teruggekeerde Belgen uit de Golfstaat en het koninkrijk zijn besmet geraakt met het coronavirus. Er zijn in totaal 54.074 reizigers die een PLF hebben ingevuld, getest op het coronavirus. Van deze groep zijn 1850 passagiers positief getest op het virus.

"Ik dacht dat het percentage zelfs 12% was voor reizigers die terugkeerden uit Roemenië", zegt de woordvoerder van het Covid Crisis Center, viroloog Yves Van Laethem. "Deze cijfers bewijzen in ieder geval dat mensen die voor een lange tijd in het buitenland hun familie hebben bezocht, het grootste risico lopen om besmet te raken. Dit is heel normaal omdat we binnen ons eigen familie veel minder barrières respecteren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team