Zoeken

Belgische delegatie bezoekt Al Hoceima met oog op samenwerking

14 juni 2022 - 11:00 - Marokko

Foto Moad El Boudaati

Vilvoorde stuurde vorige week een delegatie van 12 mensen naar Al Hoceima, in het noorden van Marokko. Ze werden uitgenodigd om kennis te maken met het lokale bestuur in de stad en bezochten verschillende verenigingen en projecten, om na te denken over een toekomstige samenwerking tussen de Belgische stad en Al Hoceima.

Het stadsbestuur van Vilvoorde kreeg meer dan twee jaar geleden een brief van de burgemeester van Al Hoceima, met een uitnodiging voor de exploratie van een potentiële jumelage. Dat is een vriendschapsband tussen twee gemeenten in verschillende landen, waarbij ze zich engageren om samen te werken. De stad Vilvoorde heeft de uitnodiging aanvaardt omdat veel inwoners van de stad afkomstig zijn uit de regio rond Al Hoceima, schrijft VRT Nieuws.

Lees ook: Hoge Veluwe stuurt 750 witte fietsen naar Tetouan

De delegatie vertrok vorige week naar Al Hoceima met leden van het stadsbestuur, het bevoegde stadspersoneel en mensen uit het Vilvoordse middenveld. Ook Vooruit-schepen van Cultuur in Vilvoorde Moad El Boudaati en zijn ouders gingen mee. Volgens hem zijn er veel mogelijkheden om samen te werken met de Marokkaanse stad. "We kunnen bijvoorbeeld de handen in elkaar slaan rond toerisme, cultuur en sport. Zo kunnen we in de toekomst uitwisselingen en sportkampen organiseren. We kunnen ook samen sociale projecten uitwerken", aldus Moad El Boudaati.

Lees ook: Nederland deelt agrokennis met Marokko

De Belgische en Marokkaanse delegaties gaan eerst een verslag uitbrengen over de uitwisseling in Al Hoceima. "We willen dat deze trip de internationale ontwikkeling tussen onze landen bevordert. Ook minister van Ontwikkelingssamenwerking, Meryame Kitir (Vooruit), is geïnteresseerd, dus er zal zeker nog een vervolg gegeven worden aan deze uitwisseling", vertelt de schepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team