Zoeken

Marokko en Brussel versterken samenwerking

22 september 2022 - 14:00 - Wereld

©

Om de goede relaties tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Marokko te benadrukken, is een missie onder leiding van premier Rudi Vervoort en staatssecretaris Pascal Smet, verantwoordelijk voor internationale betrekkingen en buitenlandse handel, momenteel in Rabat.

Naar aanleiding van dit bezoek is een nieuwe kaderovereenkomst tussen Rabat en het Brussels Gewest ondertekend om de sinds 2001 bestaande betrekkingen te intensiveren. De samenwerkingsmissie had vorig jaar moeten plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege de gezondheidscrisis. Rudi Vervoort is verheugd over de ondertekening van de nieuwe overeenkomst en de projecten die de afgelopen 20 jaar zijn gerealiseerd.

Lees ook: Mohamed meest gegeven voornaam in 2021 in Brussel

"Marokko blijft een belangrijke partner voor onze regio. Veel Brusselaars hebben hun roots in dit land. De ondertekening van deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst verheugt mij des te meer. Via deze missie kunnen wij onze betrekkingen met Marokko blijven aanhalen. Samen zullen we blijven bouwen aan de stad van morgen die economisch duurzaam en inclusief is," zei hij.

Pascal Smet van zijn kant verklaarde dat "de ondertekening van deze nieuwe kaderovereenkomst gericht zal zijn op de ontwikkeling van de export en de investeringen. Ook interculturele uitwisselingen op het niveau van de jeugd zullen worden bevorderd. Zo kunnen de Brusselse en de Marokkaanse cultuur elkaar vinden en kan de uitwisseling worden geïntensiveerd".

Lees ook: Marokko in top 5 beste bestemmingen voor Brussels Airport

Het Brussels Gewest onderhoudt betrekkingen met de regio Rabat-Salé-Kenitra op het gebied van ruimtelijke ordening, ontwikkelingssamenwerking en gelijke kansen. Bedrijven hebben verschillende initiatieven genomen om de economische en sociale ontwikkeling of zelfs de gezondheidszorg in Marokko te bevorderen. Om de integratie van gehandicapten te verbeteren worden aan het begin van elk schooljaar interculturele uitwisselingen tussen jongeren en scholen georganiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team