Zoeken

België: rotonde krijgt naam van neergestoken Mounia

17 februari 2022 - 11:00 - Wereld

©

Het college van Evere in de regio Brussel, heeft besloten om de rotonde op het kruispunt van de Cimetrielaan en de Franz Guillaumelaan te hernoemen naar Mounia, een 36-jarige Marokkaanse vrouw die op 30 juni 2021 op die plek werd neergestoken. Het initiatief hiervoor werd genomen door burgemeester Ridouane Chahid en de schepen van Gelijke Kansen, Véronique Levieux.

De gemeente Evere gaat de rotonde op het kruispunt van de Kerkhof van de Brussellaan en de Franz Guillaumelaan omdopen tot het Mounia Ouyahia-plein, meldt BX1. Het schepencollege besloot dinsdag om de procedure op te starten.

Lees ook: Moordenaar Belgisch-Marokkaanse Mounia doet vreemde uitspraak

Daarnaast heeft een kunstenaar ook de opdracht gekregen een werk te maken dat is opgedragen aan alle slachtoffers van femicide en aan de overlevenden van gendergerelateerd geweld. Het werk zal ook op de rotonde worden geplaatst, waar een inhuldigings- en huldigingsceremonie zal plaatsvinden in aanwezigheid van de familieleden van het slachtoffer.

"Dit is ons eerbetoon aan een onschuldige vrouw, het slachtoffer van een barbaarse en laffe daad. Vrouwenmoord is een daad die we niet mogen banaliseren. Het volstaat niet om het te veroordelen. Er moeten concrete daden volgen tegen de mensen die hier schuldig aan zijn", aldus burgemeester Chahid.

Lees ook: België brengt hulde aan doodgestoken Marokkaanse Mounia

Op 30 mei 2021 werd de 36-jarige Mounia Ouyahia omstreeks 19.40 uur neergestoken wanneer ze een wandeling maakte met haar baby. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en bezweek aan haar verwondingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team