Zoeken

België: Ramadan begint op donderdag 23 maart

21 maart 2023 - 18:57 - Wereld

©

De maand Ramadan begint dit jaar op donderdag 23 maart in België. Dat bevestigt het Moslimexecutieve van België dinsdagavond.

De moslimorganisatie laat weten dat de begindatum van de Ramadan dinsdagavond door de Raad van Theologen werd vastgesteld.

Persverklaring van het EMB:

"Naar aanleiding van de vergadering via videoconferentie van de Raad der Theologen van vandaag heeft het Executief van de Moslims van België, het representatief orgaan van de islamitische eredienst, het genoegen bekend te maken dat de vastenmaand Ramadan dit jaar zal beginnen op donderdag 23 maart 2023.

Het EMB wenst de gehele moslimbevolking van België geluk en hoopt dat deze gezegende maand in het teken zal staan van wijsheid, geduld en vooral solidariteit met degenen die in nood verkeren na de natuurrampen en rampen met menselijke oorzaak van de afgelopen maanden.

Het EMB nodigt de moslimburgers uit deze maand aan te grijpen om meer te bidden voor de zieken en kwetsbaren, de overledenen en alle families die rouwen om het verlies van een of meer dierbaren.

Moge deze maand Ramadan vrede, veiligheid en geluk brengen in de hele wereld."

Lees ook: Officieel: Ramadan begint op donderdag 23 maart in Nederland

In meerdere andere landen waaronder Saoedi-Arabië, Nederland en Frankrijk begint de Ramadan eveneens op donderdag. Ramadan duurt 29 tot 30 dagen en is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens Ramadan is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.

Bladna.nl wenst jullie allen Ramadan Mubarak

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team