Zoeken

België: Marokkaanse djinn-uitdrijver voor justitie

9 maart 2021 - 10:00 - Wereld

©

Mohamed, een in België wonende Marokkaan en "traditioneel therapeut", moet voor de rechter verschijnen. Hij wordt ervan beschuldigd vrouwen te hebben verkracht tijdens bezweringssessies. Hij zegt onschuldig te zijn en stelt het slachtoffer te zijn geworden van een coalitie van drie vrouwen.

Latifa*, Nabila* en Nadia* beweren slachtoffer te zijn geworden van Mohammed, die hen jarenlang in zijn macht had. Nabila en Nadia houden vol dat hij hen verkrachtte tijdens "Roqya-sessies", een islamitische vorm van exorcisme, meldt La Libre.

Latifa is de vrouw van Mohamed. Ze trouwden in 1999 en hebben twee kinderen. Volgens het relaas van de vrouw waren de 11 jaar dat ze samenleefden een nachtmerrie. "Beetje bij beetje isoleerde hij me van alles", verklaarde ze voor het Hof van Beroep van Brussel. Haar man had een bepaalde controle over haar. Toen Lafita hoorde van de aanwezigheid van Nabila in de verbouwde kelder van hun gezinswoning, besloot zij Mohamed aan te klagen.

In 2014 hadden de ouders van Nabila hun dochter, die aan psychische stoornissen leed, aan de "traditionele therapeut" toevertrouwd. Op dat moment was ze 21 jaar oud. Ze had nooit kunnen denken dat ze het slachtoffer zou worden van verkrachting. Mohamed liet de jonge vrouw geloven dat haar problemen door haar ouders kwamen. Vandaar de noodzaak om de navelstreng door te knippen. "Om me te kunnen behandelen moest ik me uitkleden," zegt ze. Mohamed tekende met een bamboestok tekens op haar lichaam, waarbij hij de nadruk legde op haar geslachtsdelen. De sessie eindigde in een verkrachting.

"Ik las alleen de Koran door mijn handen op het voorhoofd te leggen en wierook te branden," verdedigt Mohamed zich. Volgens hem werd Nabila "bezeten door geesten die door djinns geraakt zijn. Eén op de twee personen in Marokko zou in deze situatie verkeren”.

Nadia is het derde vermeende slachtoffer. Mohamed had beloofd om haar te helpen bij het verkrijgen van haar deel van een erfenis. Ze beschuldigt de "traditionele therapeut" van verkrachting na sessies waarin hij zijn handen op haar hoofd en lichaam legde, om haar hoofdpijn te verzachten. Het vonnis wordt verwacht op 1 april.

*Geleende namen

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team